Trudofeesten 2019

De Trudofeesten zijn een reeks zevenjaarlijkse evenementen ter ere van stadsstichter Trudo. De viering vond – volgens historische bronnen – voor het eerst plaats in 1893.

In 2019 organiseert het stadsbestuur in 2019 opnieuw Trudofeesten met een gevarieerd programma. Er zal extra ingezet worden op ons erfgoed om inwoners en bezoekers te laten kennismaken met ons rijke erfgoedverleden als Hoofdstad van Haspengouw.

Als radioclub wensen we hier uiteraard op in te spelen en ons steentje bijdragen om Sint-Truiden ook via radio zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten.
Om dit te doen gaan we onder andere de iconische Abdijtoren opnieuw activeren.

Niet alleen willen we hiermee onze mooie radiohobby in de verf zetten, met onze nationale en internationale radioverbindingen wordt Sint-Truiden niet enkel de hoofdstad van Haspengouw maar ook een internationale hoofdstad !

Elk radiocontact zal worden bevestigd met een speciale unieke QSL kaart die naar alle uithoeken van de wereld verzonden zal worden.
Dat deze kaart een mooie uitnodiging is om onze mooie stad te bezoeken spreekt uiteraard voor zich.
Het design van de editie 2019 kaart kan je bekijken op de Special Events pagina.

Wil je zeker weten of je met ons contact gehad hebt?
Op deze pagina vind je de callsigns die een FT8 QSO maakten en hier kan je de callsigns vinden die een QSO maakten in SSB of FM.

Heb je met OO19TRUDO een QSO gemaakt maar staat je callsign niet of verkeerd in de lijst? Laat ons dat dan snel weten via de contact pagina en dan krijg je de QSL kaart alsnog opgestuurd!